Antik belsőépítészeti stílus

Antik stílus

Az antik stílusban berendezett helyiségek egyedi hangulatát alapvetően az antik bútorok és antik stílusú lakberendezési tárgyak adják.

Az antik stílusban kialakított belső terek berendezési tárgyainak régisége, esztétikai és anyagi értéke a felső lakberendezési kategóriáiba emeli a helyiséget. Az antik stílusirányzat egyrészt a békebeli, polgári, nemesi életterek jómódot, kifinomult ízlését és eleganciáját sugárzó atmoszféráját hozza vissza a mai terekbe, valamint remek befektetési lehetőséget is nyújtanak az egyedi berendezési tárgyak és bútorok.

Az „Antik” már önmagában is egy külön stílus, de emellett lehetőséget is kínál arra, hogy egy helyiséget korabeli, eredeti bútordarabokkal és kiegészítőkkel az akkori kor ízlésének megfelelően rendezzünk be.

Az antik lakberendezési stíluson belül nagyon „sokszínűen” be lehet rendezni a helyiségeket. A XVII-XVIII. századi barokk stílusú, pompás bútoroktól kezdve a rokokó könnyed stílusú bútorain és a XIX. század elejei ókori formákhoz visszanyúló, kiegyensúlyozott vonalon át egészen a XX.századi szecessziós illetve két világháború közötti, Bauhaus irányzatig bármi megjelenhet. A lényeg a következetesség és ízlésesség.

Az antik bútorok közös jellemzője, a koruk. A lényeg, hogy látszódjanak rajta a korai asztalos technikai elemei, a kézimunka és az, hogy egy valódi koros, örök darab.

Mindenképpen tartsák szem előtt, hogy az antik enteriőröket csak megfelelő belmagasságú és területű, tágas terekben javasolt berendezni, a hozzájuk stílusban is illeszkedő szőnyegekkel, festményekkel, vázákkal és egyéb lakberendezési kiegészítőkkel.